Kakpoesi Lena Brorsson Alminger
Varför äta det dåliga, när det goda finns? Varför baka med olyckliga ägg och näringsynkligt vitt mjöl och socker när det finns så många livsmedel som gör de goda kakorna godare: Lyckliga ägg, finsiktat fullkornsmjöl, rejält dinkelmöjl, hjärtegott havregryn, näringsrikt kokossocker. Ekologiskt och närodlat! Giftfritt och sunt! Det här är en bok om den enkla konsten att baka läckra kakor på ett sätt som är bättre rör hälsan och Jorden. Kakpoesi är förpackad med hjärtegoda recept och vackra foton. Men också med tankar som vill påminna om livets storhet och om dem som plöjde åkrarna och byggde gärdsgårdarna. Åt oss.
En underbar kokbok i vackert band med hårda pärmar och textilrygg. Foton av Lars Lundberg. Stort format, helt i färg, 160 sidor. Votum Förlag. NYHET April 2013.
|